Telefoons, iedereen heeft er een. Of je nog op de basisschool zit of op het mbo of middelbare school. Maar hoe zien onze telefoon in 2060 eruit, zijn het in de toekomst nog voorwerpen is word de telefoon onzichtbaar, zijn ze buigzaam of kun je er mee hologram bellen.
Mobiele telefoons in het heden.
De mobiele telefoon is nu niet meer weg te denken in deze samenleving. Iedere persoon heeft er wel een van jong tot oud. Een mobiele telefoon is vooral handig als je iets te weten wilt gaan komen. Eerst moest je de informatie die je wil opzoeken in een boek, tegenwoordig heb je een antwoord op je vraag binnen een minuut op het internet. Erg handig als ik het mag zeggen, dat schikt voor personen die iets willen opzoeken op het internet veel tijd. Sinds 2009 bestaat er sociale media, verschillende media platformen waar je je kunt amuseren om iets te kijken of iets te zien. Zoals: YouTube, Instagram en Tik Tok. Iedereen kan daarop zelf iets delen en plaatsen van foto’s tot aan filmpjes.
Maar hoe gaan nou mobiele telefoon in de toekomst eruit zien? Tot nu toe weten we daar weinig van en kunnen we verschillende suggesties doen hoe de mobiele telefoons in de toekomst eruit zouden zien. Nu zijn ze al met verschillende nieuwe functies bezig om op mobiele telefoons toe te passen, denk hierbij aan buigbare telefoons tot een functie op je telefoon zoals AI. Maar hoe slim word de technologie nou in de toekomst, zou technologie in de toekomst zelfstandig kunnen denken en taken kunnen uitvoeren?
Nieuwe technische ontwikkel door een mobiele telefoon bril van Apple:
Voor het eerste na jaren heeft het Techbedrijf Apple weer een nieuw product op de markt gezet. het product heet: Vision pro. Het product bestaat uit een bril met substantiële glazen erin. Door de projectie lijkt het alsof je in een hele andere wereld bevind. Je kunt dan overal zijn. Bij de zee, op de Mount Everest, overal maar je maar wilt. Het is Een fascineerde stap naar de toekomstige communicatie. Als deze ontwikkeling zo door blijft groeien kun je straks alles met een mobiele vr bril doen, betalen bij de kassa van een supermarkt, informeren en kennisgeven, je kunt het zo gek nog niet bedenken Voor de komende jaren staat Apple nog voor grote uitdagingen om de producten die ze nu hebben nog meer te verbeteren in iets met wat nog meer technische mogelijkheden hebben. Zoals buigbare telefoons of een hologram. Althans de pers legt de druk heel erg hoog bij het Techbedrijf.
Worden mensen in de toekomst ook meer sociaal door hun mobiele telefoon?
Volgens hoogleraar David Sbarra die onderzoek doet op het ratbout lyceum doet, is het een slechte verhouding tussen smartphones en relaties te maken heeft met onze evolutionaire geschiedenis. Mensen gaan zich steeds meer afsluiten van de maatschappij en zorgen ervoor dat ze zichzelf buitensluiten. Op langere termijn kan dat lijden tot een depressie of eenzaamheid. Maar hoe kunnen je nou ervoor zorgen dat je niet verslaafd word aan je telefoon. Tip 1: Zorg voor een vast ritme in de dag, als je een ritme hebt kun je ook makkelijk plannen wanneer je tijd wil gaan maken om te spelen met je telefoon. Tip 2: probeer op openbare plekken met andere mensen in contact te komen, dat doe je bijvoorbeeld door aan iemand te vragen: vind u het vandaag ook een prachtig weertje? Zo voorkom je dat het te ongemakkelijk word en dat je niet weet wat je moet zeggen. Over het onderwerp weer hoef je niet zoveel na te denken. Tip 3: zorg dat je tijd in het gebruik van sociale media minder worden. Zo heb je minder kans dat je eraan kunt verslaafd aan kunt worden Als de tijd verminderd heb je meer behoefte om je kostbare minuten op je telefoon goed te kunnen gebruiken. Zou verminder je de kans op een verslaving.
Heeft kunstmatige intelligentie effect aan de technologische vooruitgang van de mobiele telefoon?
Nee, volgens een onderzoek van het technologiebedrijf CIS heeft het effect van kunstmatige intelligentie niets te maken ermee heeft .Maar het format zoals AI kan de mensen wel helpen om nieuwe dingen te leren en heeft een. Op dit moment kan iedereen een tekst over een bepaald onderwerp schijven, maar is het wel foutloos en goed gecontroleerd op de spelling? Nou vaak is het geval dat er ontzettend veel spellingsfouten worden gemaakt en door iedereen daardoor is een tekst die iemand anders heeft geschreven niet altijd heel makkelijk op te lezen. Maar met de nieuwe kunstmatige intelligentie apps zoals AI en chatGPT hoeft dat niet meer. Je kunt aan de app laten weten wat je in je tekst wil en dan schrijft het programma jouw tekst helemaal foutloos. Dat is handig als je weinig tijd hebt voor je werkstuk en je wilt hem toch op tijd af hebben. Spraakherkenning ik ook een nieuwe functie kunstmatige intelligentie. Spraakherkenning werkt net als de stem van google als je google-Maps gebruikt. Je hoort een stem en je doet precies wat de stem zegt. Zoals een simpele soep maken met de spraakfunctie. Ik kookboeken ben je soms lang bezig met het begrijpen van een bepaalde stap. Maar nu met de spraakherkenning is dat niet meer van belang. Je hebt zelfs geen kookboek meer nodig.. Zo zit je niet meer te stressen als een kookstap te lang duurt omdat je het moeilijk snapt. Met biometrie: een stuk kunstmatige intelligentie dat je op basis wat je doet op een dag analyses kan geven hoe jij het wilt geregeld hebben en jij het wilt doen. Als je een vast dagritme hebt is deze functie heel handig. Het weet precies wanneer je wat moet doen om je dagelijkse dingen af te krijgen. Eigenlijk is het een kunstmatige intelligente agenda. Maar alleen deze agenda kan dingen tegen je zeggen die je moet gaan doen.
Bron: De impact van kunstmatige intelligentie (AI) in mobiele toepassingen | Cisin.com