Zo kies je de beste sportkleding

Moeite met het kiezen van jouw perfecte sportkleding? En geen idee waar je op moet letten? Begrijpelijk, want er zijn ook veel dingen die erbij komen kijken. Daarom hebben we de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet, zodat jij in je meest mooie, maar ook comfortabele sportoutfit de show kan stelen.

De beste stof voor sportkleding

Ademende stoffen, zoals polyester, laten lucht circuleren en vocht snel verdampen, waardoor de huid droog en koel blijft. Het voordeel hieraan is dat je zweet beter afvoert, maar het is wel een erg statische stof. Let er ook op dat de kleding niet volledig polyester is, want dat kan juist zweterig aanvoelen. Vicose is ook geliefd bij onze sporters, dit komt omdat deze stof van natuurlijk materiaal is gemaakt. Ook hier zit een nadeel aan, zo blijkt dat de stof snel krimpt na het wassen. Het Fast Allover Print Running T-shirt van Adidas is dan ook een goede optie voor de dames. Voor de heren onder ons is het X-city T-shirt mogelijk een geschikte keuze. En zelfs voor kinderen is er genoeg keuze. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op hun site.

Strakke of losse sportkleding?

Ben jij van plan om te gaan hardlopen? Dan kan het fijner zijn om wat strakkere sportkleding te dragen, zodat het niet in de weg gaat zitten. Ook helpt het om je prestaties of herstelsnelheid te verbeteren. En als dat nog niet genoeg was, houdt het spieren warm en voorkomt het spierspanning. Als je toch meer van de krachttraining bent, is juist lossere sportkleding misschien wel jouw prioriteit. Dit houdt je koel tijdens de training doordat het materiaal en de tailleband zorgen voor de ideale pasvorm en comfort. Het verschilt dus echt wat voor sport jij gaat uitvoeren. Dit betekent niet dat je broek te strak of te wijd moet zitten, maar er is wel degelijk verschil tussen een legging of joggingbroek. En ook die zijn telkens weer anders wat betreft de pasvorm, het gaat daarom dus vooral om jouw wensen. Denk hierbij aan onder andere de lengte, de eigenschappen, het materiaal, je persoonlijke voorkeuren en dus je desbetreffende activiteit.

Sporten in de buitenlucht

Brrr… Het is ijskoud buiten, maar jij wilt toch nog even een rondje hardlopen? Ook daar is een oplossing voor! Het is van belang dat je warme kleding draagt, zodat je niet ziek wordt. Zo is het dragen van thermokleding een absolute aanrader. Het dragen van deze sportkleding zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur onder controle blijft. Mocht je dit toch te warm vinden, dan is het dragen van longsleeves onder je sportkleding ideaal. Het dragen van een muts, hoofdband of een paar handschoenen is ook een slim plan. Het aantrekken van laagjes is helpend, maar zorg dan wel voor ademende stoffen. Als het juist bloedheet is, dan kan je het beste shorts of korte tights dragen. Wat betreft je bovenlijf is een shirt of singlet een van de meest gedragen bovenstukken in de zomer. Zowel t-shirts als singlets bevatten vaak panelen van mesh, een stof die zorgt voor extra ventilatie.

Shop nu bij ons jouw ideale sportkleding

Heb jij je droom outfit al in je hoofd of heb jij de items al gelijk besteld? We hopen dat we je op de hoogte hebben kunnen brengen van de belangrijkste aandachtspunten. Zorg ervoor dat je je er comfortabel in voelt en dat je het niet te warm of te koud krijgt. Onthoud ook dat het waardevol is om naar je eigen verlangen te kijken en te luisteren, want die tellen net zo zwaar mee. Veel succes met het scoren van jouw sportkleding!