open monumenten dag Den Bosch

Zaterdag was het eindelijk zo ver. het gemeentehuis in Den Bosch stelde zich weer open voor het publiek. Elk jaar op open monumentendag mogen burgers uit Nederland een kijkje komen nemen op de hoofste etage van het provinciehuis. Mensen kunnen genieten van het mooie uitzicht over Den Bosch.

Het Provinciehuis in Den Bosch is het politieke hart van Noord-Brabant, waar de Provinciale Staten bijeenkomen om belangrijke beslissingen te nemen. Rondom het gebouw vinden regelmatig evenementen en tentoonstellingen plaats die de lokale cultuur en geschiedenis belichten. Het gebouw van het provinciehuis is omringt met water en ligt naast de A2.

Verder waren er open monumenten dag in Den Bosch ook nadere dingen te doen. Zo kon je genieten van een rondleiding in de Gryterfabriek. Nou zijn er verschillende kleine bedrijfjes.

De Gryterfabriek in Den Bosch was oorspronkelijk een textielfabriek, waar hoogwaardige stoffen werden geproduceerd. 

Fietsroute Linie 1629

Het landelijk thema van Open Monumentendag is dit jaar: ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’. Om die reden krijgen ontvangers van de Bossche omroep ook een kaart met de fietsroute van Linie 1629. De route voert je langs de meest belangrijke plekken van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Een prachtige afwisselende route van 49 kilometer door ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught.

Verder zijn er in andere dorpen rondom Den Bosch veel dingen te doen. Wilt u weten wat er bij u in de buurt te doen is, kijk dan op: ‘s-Hertogenbosch – Open Monumentendag