Uitspraak Bremweg Schijndel vervroegd en komt met opvallende uitspraak

 De rechtszaak over de Bremweg in Schijndel was op vrijdag 8 februari vervroegd door de Rechtbank naar 9.30 in de ochtend. De zitten zou eigenlijk in de middag zijn maar door onbekende redenen heeft de rechtbank met de betreffende partijen overlegt over de tijd. Echter de pers was niet ingelicht over deze twist. Het is nog onbekend waarom de rechtbank de pers niet verwittigd heeft. Uiteindelijk is de uitspraak van de rechtszaak op vrijdag 12 februari geweest. De rechtszaak heeft een bijzondere wending gekregen.

Het plan:

Op 10 oktober 2023 kwam de gemeente-Meierijstad met een plan om aan de Bremweg in Schijndel 144 tijdelijke woningen te bouwen. Door de bouw van de woningen zou de opvangcrisis in Meierijstad ten einde komen. Op 11 oktober heeft de gemeente het plan bij de wooncoƶrporatie neergelegd.

Op 26 oktober kwamen de omwonende van de Bremweg met een tegenbezwaar dat ze met het plan van de gemeente het niet eens zijn. De bewoners kijken kritisch naar de plannen van de gemeente. De Bremweg was eerder al verklaard als nationaal natuur erfgoed omdat er beschermde diersoorten in het gebied wonen zoals dassen en bevers. De gemeente heeft eerder al daar maatregelen tot getroffen. De gemeente heeft niet alleen gehandeld met het maken van de maatregelen. Samen met de OBDN. De maatregels zoals onder andere dat er bepaalde terrein moet over gehouden tot de natuurlijke bloei.

Rechtszaak?

De bewoners waren het niet eens met de plannen van de gemeente en gingen juridische stappen tegen de gemeente zetten. Dat hebben ze gedaan door middel van een rechtzaak.

De rechtszaak

Op vrijdag 12 februari was dan de uitspraak Na weken dat de rechter naar de gemeente en de omwonende geluisterd heeft hij een besluit genomen. De uitspraak van de rechtszaak is tot iedereens verbazing verzet. De reden van de verzette rechtszaak is dat er nog bepaalde overeenkomende formulieren gelezen moeten worden door de bewoners. De gemeente heeft die documenten niet aan de bewoners laten zien, maar dat moest wel. De rechter heeft de bewoners 10 dagen gegeven om de documenten in te laten kijken.

De uitspraak Op 8 februari was het dan zo ver. De langverwachte uitspraak van de rechter. De Rechter heeft de gemeente gelijk gegeven waardoor de gemeente mag doorgaan met de bouw van de 144 woningen. De omwonende zijn teleurgesteld over de uitspraak en nemen het verlies.