Wat zijn de kansen van Feyenoord & PSV in de Champions League?

Het miljardenbal gaat weer van start op  Dinsdag 19 September. Kan Manchester City zijn titel prolongeren? Of gaat er een ander team met de cup met de grote oren vandoor.  En wat zijn de kansen van de Nederlandse clubs? In dit artikel gaan we een rondje langs de buitenlandse velden maken, om te kijken hoe de tegenstanders van de Nederlandse clubs er voor staan.

Groep B PSV, Arsenal, Sevilla & RC Lens.

De Eindhovenaren onder leiding van Peter Bosz Hebben een vrij zware loting deze editie van de Champions League.

 

Arsenal

Arsenal vocht afgelopen jaar tot de 36e speeldag van het seizoen mee om de titel in de Engelse Premier League. Als we een kijkje nemen naar de selectie van The Gunners valt meteen het volgende op. De selectie is breder bezet. En als we kijken naar de Marktwaardes via Transfermarkt.nl, zien we dat de Eindhovenaren beschikken over een Selectie ter waarde van €187.23 Miljoen. In tegenstelling tot de Londenaren die beschikken over een Selectiewaarde van maar liefst €1,09 miljard. Misschien is Arsenal toch een maatje te groot. Maar vergeet niet het is voetbal, alles kan gebeuren.

Sevilla FC


Sevilla had het afgelopen jaar lastig in de Spaanse La Liga. De club wisselde maar liefst drie keer van trainer door tegenvallende prestaties. Na de eerste helft van het seizoen te hebben gevochten tegen degradatie, En uitgeschakeld te zijn in de groepsfase van het miljoenenbal. Ging het in de tweede helft van de competitie beter. De club wist zich te handhaven in de La Liga en eindigde op een tiende plaats. Na een succesvolle campagne in de UEFA Europa League haalden de Spanjaarden de Eindstrijd van de Europa League. In een draak van een finale werd er uiteindelijk op strafschoppen gewonnen van het Italiaanse AS Roma. Waardoor Sevilla zich als nog kwalificeerde voor het miljardenbal. Sevilla leverde best veel in afgelopen Transferperiode. Onder andere keeper Yassin Bounou vertrok naar Al-Hilal. En ook centrale verdediger  En ex PSV Karim  Rekik vertrok richting de zandbak naar Al Jazira FC

Sevilla startte het seizoen slecht de eerste vier competitieduels gingen verloren. Maar inmiddels is Lucas O Campos na een uitleenperiode aan Ajax waar hij amper aan spelen toekwam weer aardig op dreef en brengt hij weer de kracht op het middenveld die Sevilla afgelopen jaar zo mistte. Toch liggen hier kansen voor de Eindhovenaren. De selectie van Sevilla is wel breder. maar qua marktwaarde is het verschil beduidend kleiner dan met Arsenal. De club uit het zuiden van Spanje beschikt over een Selectie ter waarde van €209,93 miljoen. En ook qua vorm zou PSV een kans moeten hebben tegen de oude werkgever van Topscorer Luuk de Jong. 

RC Lens
RC Lens speelde voor het laatst in de Champions League in het seizoen 2002/2003. De club raakte in een diep dal. En speelde geen Europees voetbal meer. In 2011 Degradeerde Lens naar het tweede niveau in Frankrijk. Maar vocht zich terug omhoog. En na jaren vechten in de middenmoot van de Ligue 1. Had de club afgelopen jaar een top seizoen. Waarin het tweede eindigde in de Franse hoogste divisie. De Fransen verloren afgelopen transferperiode wel hun centrumspits Luis Openda vertrekken naar RB Leipzig. En ook centrale middenvelder Seko Fofana vertrok naar het  Saoedische Al-Nassr. 

Lens presteert tot dusver behoorlijk tegenvallend. De ploeg haalde nog maar één punt uit de eerste vijf competitieduels. En wist nog maar drie keer tot scoren te komen. De ploeg heeft zich afgelopen transferperiode wel versterkt met, Andy Diouf van FC Basel, Elyi Wahi van Montpellier & Angelo Fulgini van FSV Mainz.  PSV speelde nog nooit eerder tegen RC Lens. Als we een kijkje nemen naar de huidige waardes van beide teams zien we dat PSV een waarde heeft van €187,23 Miljoen. En Lens een selectie heeft ter waarde van €198,45 Miljoen. Kijken we naar de huidige vorm dan hebben de Eindhovenaren zeker kans om te winnen. 

Dit is de verwachte eindstand volgens de bookmakers.
1. Arsenal 
2. Sevilla FC
3. PSV
4 RC Lens

Groep E Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio Roma `& Celtic

De landskampioen van Nederland Feyenoord neemt het in deze editie van de Champions League op tegen de nummer drie van Spanje. De nummer twee van Italië en de kampioen van Schotland op. De formatie onder leiding van Arne Slot. Heeft dan wel afgelopen zomer afscheid moeten nemen van aanvoerder Orkun Kökcu maar na een goede start in de Eredivisie. Is Feyenoord behoorlijk in vorm. We gaan een kijkje nemen bij de tegenstanders van de Rotterdammers

Atletico Madrid
De formatie van trainer Diego Simeone heeft weinig ingeleverd afgelopen zomer. Atletico heeft zich rustig gehouden op de transfermarkt maar beschikt over een hecht team. Dit zie je terug in de nationale competitie waar Atletico sterk gestart is. Met zeven punten uit de eerste 3 duels. Kijken we naar de laatste onderlinge resultaten dat Feyenoord het opnam tegen Atletico Madrid dan zien we dat Feyenoord de laatste twee ontmoetingen heeft gewonnen. Zo ook afgelopen juli in de voorbereiding wonnen de Rotterdammers met 2-0 van Atleti. Kijken we naar de financiële cijfers. Dan hebben de Madrilenen wel een voordeel met een waarde van €442 miljoen. Tegenover een waarde van de Rotterdammers van €204.73 Miljoen. Financieel ziet het er wat minder uit maar Feyenoord heeft zeker een kans tegen dit Atletico.

Lazio Roma
De Romijnen hebben net als Atletico een rustige transferzomer achter de rug. Zij zagen alleen hun centrale kracht op het middenveld Sergej Milinkovic-Savic  voor veertig miljoen euro vertrekken naar Al-Hilal in de Saoedi Pro League. Lazio had afgelopen seizoen een sterk jaar. Ze werden tweede in de Italiaanse Serie A echter was dit wel op een straatlengte achterstand van landskampioen Napoli. Echter waren de grote drie Inter & AC Milan ook niet in vorm. En kreeg Juventus een puntenaftrek van 17 punten. Lazio beschikt over een prima ploeg. Waar Feyenoord makkelijk mee zou moeten concurreren. een gelijkspel zou sowieso mogelijk kunnen zijn. Als we kijken naar de financiële cijfers dan zien we een verschil qua marktwaarde van slechts €80 miljoen euro. De wedstrijden tegen Lazio worden waarschijnlijk de doorslaggevende wedstrijden of Feyenoord kan overwinteren in de Champions League.

Celtic Glasgow
Celtic nam na twee seizoenen afscheid van hun succestrainer Ante Postecoglu hij vertrok naar Tottenham Hotspur. Na 2 seizoenen bij de groen witte kant van Glasgow de leiding gehad te hebben. En zes nationale trofeeën behaald te hebben. inmiddels staat Celtic onder leiding van Brendan Rodgers. De Brit krijgt een zware klus in het miljardenbal. In de poel met Atletico Feyenoord & Lazio Roma is Celtic de zwakste broeder. Ook door het vertrek van linksbuiten Jota naar Ittihad club in de Saoedi Pro League. Heeft Celtic wat kwaliteit ingeleverd. Topscorer van afgelopen seizoen Kyogo Furuhashi is wel nog steeds in dienst bij de schotten. Kijken we naar het financiële dan zien we ook terug dat Feyenoord met gemak Celtic aan zou moeten kunnen. De Rotterdammers hebben een selectie ter waarde van €204.73 miljoen. Terwijl de schotten slechts een selectie hebben ter waarde van €126.65 miljoen.  Al met al zou Feyenoord minimaal een gooi moeten kunnen doen naar de tweede plek in de groep achter Atletico. 

Dit is de verwachte eindstand volgens de bookmakers.
1. Atletico Madrid
2. Feyenoord
3. Lazio Roma
4. Celtic Glasgow

De wedstrijden van de Nederlandse deelnemers in de Champions League zijn live te zien op RTL7 & betaalzender Ziggo Sport Voetbal. De speeldata van de groepsfase zijn.
dinsdag 19 & woensdag 20 september 2023
dinsdag 3 & woensdag 4 oktober 
dinsdag 24 & woensdag 25 oktober
dinsdag 7 & woensdag 8 november
dinsdag 28 & woensdag 29 november
dinsdag 12 & woensdag 13 december 


 

 

 

 

 

 

 

 .