Recensie After Everything

After Everything is de laatste film uit de After reeks van Anna Tod. Anders als bij de andere After films ging deze film vooral over het verleden van Hardin Scott (Hero Finnes Tiffin) en de fouten die hij heeft gemaakt in het verleden. Tessa Young (Josephine Langford) kwam wel voor in de film, maar dit waren alleen maar stukjes uit oude films of het was gefilmd in 2022, tijdens de opnames van After Ever Happy.

After Everything gaat over Hardin Scott (Hero Finnes Tiffin), hij heeft het na de break-up met Tessa Young (Josephine Langford) erg moeilijk. Hij heeft heel veel zelfmedelijden, wordt hierdoor een alcoholist en krijgt een writers block. Om zichzelf terug te vinden gaat hij naar een oude kennis in Portugal. Hier speelt het grootste deel van de film zich ook af. Op het einde zien Hardin en Tessa elkaar weer op een bruiloft. Het lijkt dan alsof ze elkaar beide twee jaar alleen maar misten, en alles is weer rozengeur en maneschijn.

Het voelt een beetje alsof de film is afgeraffeld, net alsof ze gewoon nog een extra film wilde maken voor het geld. De laatste film was dan ook niet perse nodig geweest. Het einde was heel snel afgehandeld. Op de bruiloft van Landon (Chance Perdomo) en Nora (Kiana Medeira) vinden Hardin en Tessa elkaar weer. Hier vertelt Hardin vervolgens indirect hoeveel hij Tessa gemist heeft, alles is weer goed en je gaat naar een proloog van twee jaar later. Dit roept erg veel vragen op, want samen hebben ze hier twee kinderen en is Tessa zwanger van een derde. Terwijl in het derde deel (After we Fell) Tessa te horen kreeg dat ze moeilijk kinderen kan krijgen. Hier heb je verder helemaal niks meer over gehoord. Ook lijkt het alsof Tessa tevreden is als huisvrouw, en dat Hardin de carrière maakt, alleen gaat het er in eerdere films over dat Tessa graag zelf een carrière wilt maken. Hierdoor merk je gewoon dat het nu ook wel echt klaar was, en dat het misschien maar beter is dat het de laatste film was.